Almanya Aile Birleşimi Vizesi

Almanya'daki eşin yanına gidecek T.C. vatandaşları tarafından, Almanya vizesi başvurusunda bulunurken Almanya Konsolosluğu'na, Almanya aile birleşimi vizesi için gerekli belgeler sunulmalıdır. Almanya Konsolosluğu tarafından belirlenmiş bu belgelerin güncel olmasına dikkat edilmelidir. Bazı evrakların orijinal olması zorunluluğu vardır. Almanya aile birleşimi vizesi için gerekli evraklar, Almanya'ya gidiş amacına uygun hazırlanıp Almanya Konsolosluğu'na sunulmalıdır. Belgelerin asılları ve ikişer fotokopileri Almanya Konsolosluğu'na sunulmalıdır.

 

Almanya Ulusal Vize Başvuru FormuAlmanya aile birleşimi vizesi başvuruları için doldurulacak vize başvuru formu, başvuru sahibi tarafından eksiksiz olarak doldurulmuş, kişinin Almanya vize başvurusu için ibraz edeceği evraklarda beyan edeceği bilgileri destekleyen, ıslak imzalı. 2 nüsha hazırlanmalıdır.

Biometrik Fotoğraf  - Almanya aile birleşimi vize başvurularında kullanılacak fotoğraflar 3 adet, 3,5x4,5 cm ölçülerinde, Almanya vize başvuru sahibinin güncel halini temsil eden, maksimum son 3 ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz ve kişinin pasaportunda bulunan daha önce almış olduğu herhangi bir vize işleminde kullanılmamış olmalıdır.

Pasaport - Almanya aile, akraba, arkadaş ziyareti vizesi başvuruları için kullanılacak pasaportlar, son 10 yıl içerisinde çıkarılmış, ziyaretçinin Almanya seyahati dönüşü sonrası en az 3 ay geçerliliği olan ve vize basım işlemlerinin gerçekleşebilmesi için yan yana en az 2 boş sayfası bulunan, deforme olmamış…

Tam Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Ve Nüfus Cüzdanı Fotokopisi - Almanya Aile Birleşimi Vize işlemlerinde bulunacak kişi adına güncel tarihli, aile ve ikamet etmekte olduğu adres bilgilerini içerecek şekilde düzenlenmiş tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve ön ve arka yüz bilgilerini gösterir nüfus cüzdanı fotokopisi

Uluslararası Evlenme Kayıt Örneği (Formül B) - 17 yaşında evlilik yapanlarda: Anne ve babanın yazılı muvafakatı ile Almanca tercümesi. 16 yaşında evlilik yapanlarda: Çiftin evlenebileceğine dair mahkeme kararı ve Almanca tercümesi 

Doğum belgesi - Alman vatandaşı eş daha önceden Türk vatandaşlığı bulunmuyor ise 

Boşanma kararı ve Boşanma ilanı - Daha önce evlilik yapmış kişiler; yapmış oldukları evliliklerinin boşanma kararı ve boşanma ilanını Almanca Tercüme ettirilmiş olarak hazırlamalılar

Oturma İzni, Pasaport, Kimlik Kartı - Almanya’daki eşe ait oturma izni, Kişinin Alman pasaportu ve kimlik kartının fotokopisi

Almanca bilindiğine dair belgeler  - Basit ve yeterli seviye de Almanca bilindiğine dair belgeler Goethe Enstitüsü  veya Avusturya Dil Diploması (ÖSD).

Her iki eşe ait uluslararası doğum kayıt örneği (Formül A) - Almanya`da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler ek olarak organize etmelidir,

Uluslararası evlenme ehliyet belgesi (Her iki eşe ait) veya Almanya evlendirme dairesinden alınmış evlilik kaydı belgesi - Almanya`da evlilik yapmak için vize müracaatında bulunacak kişiler ek olarak organize etmelidir,

 

**NOT: Almanya Konsolosluğu, gerek görmesi halinde ek evrak talep edebilirken yine bu belgelerin Almanca tercümesini de isteyebilecektir.

Almanya Konsolosluğu, Almanya aile birleşimi vize işlemlerinde yukarıda bulunan belgelerin orijinal ve fotokopisi olarak ibraz edilmesini istemektedir.

Almanya Konsolosluğu, gerek görmesi halinde daha önceki eşlerin boşanma kararı ve ilanının evraklar arasında bulunmasını istediği gibi yine eski eşlerin olması halinde ölüm kayıtlarını da evraklar arasında görmek isteyebilecektir.

Almanya Konsolosluğu Resmi Web Sitesi: tuerkei.diplo.de/